Home / Samenwerking / Scholengroep

Scholengroep

De Tweesprong maakt deel uit van de scholengroep Sint-Rembert. 

De scholengroep ontstond in 1996 en groepeert de vrije secundaire scholen van Torhout, Lichtervelde, Koekelare en Zedelgem samen met de vijftien vrije basisscholen (waarvan één voor buitengewoon onderwijs) in Torhout, Lichtervelde, Aartrijke, Handzame – Edewalle, Ichtegem, Koekelare en Veldegem. De vzw Scholengroep Sint-Rembert wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, hierin gemandateerd door de Algemene Vergadering. Voorzitter is de heer Michel Roggeman. 

De dagelijkse leiding van de scholen is in handen van het directieteam dat wekelijks samenkomt. De algemeen directeur Ann Stael leidt de vergaderingen van het directieteam en is de schakel met de Raad van Bestuur. 

Sinds 1 september 1999 vormen de secundaire scholen van de scholengroep Sint-Rembert samen met het Margaretha-Maria Instituut van Kortemark een nieuwe scholengemeenschap. Scholengemeenschap Houtland. Sinds 1 september 2012 maakt de BuSo-school ‘De Wissel’ ook onderdeel uit van de scholengemeenschap Houtland. De basisscholen maken deel uit van de scholengemeenschap Rembert Basis.